Ads Top

Een of de vijf Nederlanders belt via apps

Bellen via instant messengers als WhatsApp en Facebook Messenger is populair. Nu al is 12 procent van de telefoongesprekken via een instant messenger. En de verwachting is dat bellen via instant messengers toeneemt. Het abonnementsmodel inclusief belminuten komt onder druk te staan. Dit blijkt uit marktonderzoek van onderzoeksbureau Multiscope onder 1.372 Nederlandse consumenten.

Een op de vijf smartphonegebruikers gebruikt regelmatig apps om via een dataverbinding te bellen. De helft van de smartphonegebruikers heeft al weleens gebeld op deze manier. Vooral vrouwen (54 procent) en 18 tot 35 jarigen (66) bellen regelmatig of hebben weleens geprobeerd te bellen via instant messengers.

Hoewel het pas sinds begin dit jaar mogelijk is om te bellen via WhatsApp is het verreweg de meest gebruikte instant messenger om te bellen. Bijna 9 op de 10 Nederlanders die bellen via een instant messenger gebruiken daarvoor WhatsApp. Na WhatsApp volgen Skype (19 procent), FaceTime (12) en Facebook Messenger (12) om via een dataverbinding te bellen.

Bellen via instant messengers gaat de komende jaren verder groeien en zorgt daarmee voor een afname van belminuten in het abonnement. Maar liefst 86 procent van de smartphonegebruikers is bekend met de mogelijkheid om te bellen via instant messengers. Onder 18 tot 34 jarigen is de bekendheid hiervan zelfs 97 procent. De helft van de smartphonegebruikers (52 procent) die weleens gebeld heeft via instant messengers verwacht het komende jaar er vaker mee te gaan bellen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.